zondag 20 januari 2008

Tortilla uit de oven

Tortilla al horno

Benodigdheden:
Olijfolie, 1 uitgeperste teen knolook, 4 bosuitjes geheel fijnsnijden, 1 fijn gesneden groene en rode paprika, 175 gr. geschilde, in plakjes gesneden en gekookte aardappelen, 5 grote eieren, 1 dl zure room, 175 gr gemalen Spaanse roncalkaas (evt. cheddar of parmezaanse kaas), 3 tl fijngesneden verse peterselie, zout en peper.

Bekleed een bakvorm van 18 x 25 cm met aluminiumfolie, smeer dit in met olie en zet de vorm terzijde.
Doe wat olie , de knoflook, bosuitjes en paprika in een bakpan en laat dit boven matig vuur al roerend 10 min. bakken tot de uien zacht, maar niet bruin zijn. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer de aardappelen erdoor.
Klop in een grote kom de eieren samen met de zure room de kaas en de peterselie. Roer de afgekoelde groenten door het mengsel in de kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Plaats de vorm in een voorverwarmde oven op 190C in 30-40 min. totdat de bovenkant goedbruin en veerkrachtig is en de binnenkant stevig. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen. Steek met een spatel de zijkanden los, keer de vorm op een snijplank en haal de folie eraf. Zet de tortilla nog even onder een matig warme grill als de bovenkant nog niet helemaal gestold is.
Laat de tortilla volledig afkoelen. Snijd de tortilla voor serveren in 48 blokjes en serveer op een houtenplank met houten cocktailprikkers. Lekker op een stukje brood.

Geen opmerkingen: