zondag 6 januari 2008

Spaghetti met gamba's

Espaguetis con gambas

Benodigdheden:
450 gr. spaghetti, 125 ml olijfolie, 6 tenen knoflook in dunne schijfjes gesneden, 450 gr. ongekookte gamba’s gepeld en ontdaan van het donkere darmkanaal, 30 gr. Fijngesneden bladpeterselie plus 2 el extra voor de garnering, 125 ml droge witte wijn (rest v.d. fles drink je leeg tijdens koken en eten), 4 el geperst citroensap, zout en peper.

Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Verhit intussen in een andere pan op een matig heet vuur de olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak deze tot hij bruin begint te kleuren. Voeg de gamba’s toe en 30 gr. fijngesneden peterselie en roer alles goed door. Voeg de wijn toe en laat het mengsel 2 min. Sudderen. Roer het citroensap erdoor en ga verder met sudderen tot de gamba’s roze kleuren en omkrullen. Voeg de afgegoten pasta bij de pan met gamba’s en schud het geheel door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Breng alles over in een grote schaal en strooi de achtergehouden peterselie erover en dien direct op.

Geen opmerkingen: