zondag 20 januari 2008

Franse hachee

Benodigdheden:
600 gr magere sukadelappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 2 el tomatenpuree, 1 el bloem, 2 dl rode wijn, 2 el cognac, 2 dl bouillon, zout, peper, 2 tl paptikapoeder, 1 tl franse mosterd, 2 tl provenceaalse kruiden, 1 kleine winterwortel, 1 courgette, 2 gegrilde paprikas uit potje, en 2 el madeira.

Snij het vlees in blokjes, snipper de ui en knoflook. Bak het vlees goudbruin in de olie en bak de ui en knoflook even mee. Voeg tomatenpuree toe en laat even meebakken. Stuif de bloem erover en bak ook die even mee. Voeg dan de wijn, cognac, bouillon, zout, peper, paprikapoeder, mosters en de kruiden toe. Laat het vlees 2 uur zachtjes pruttelen. Schil in die tijd de winterwortel en snij hem in kleine stukjes. Snij de courgette en paprika in stukken, schep het door het vlee en laat het nog 1 uur pruttelen. Giet op het laatst de madeira erbij.

Lekker met kruimige aardappelen.

Geen opmerkingen: