zaterdag 19 januari 2008

Portugeese Vissoep





Benodigdheden:
50 gr. boter, 1 fijngesneden ui, 3 geperste tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, halve prei in ringetjes, 1 zakje aardappelpuree, 3 tabbleten kruidenbouillon, 1 1/2 liter water, 2 tomaten in stukjes, 150 gr. mosselen, 75 gr. gepelde tomaten, 200 gr. kabeljauw in stukjes, 50 gr. inktvisringetjes, zout, peper, basilicum, tijm, cognac en een bekertje creme fraice.


Smelt de boter in een pan en smelt de ui glazig. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe, daarna de prei. Af en toe roeren en 5 min. laten smoren. Voeg hierna het water en de aardappelpuree -poeder toe, aan de kook brengenen af en toe doorroeren. Als laatste de bouillontabletten, vis en tomatenstukjes toevoegen en 5 min. zachtjes laten koken. Hierna de tijm, basilicum, peper, evt. zout toevoegen en een flinke scheut cognac alles nog 1 maal goed doorroerenen dan op borden of soepkommen schenken. Op elke portie een dot creme fraice doen en serveren met stokbrood.

Geen opmerkingen: