zondag 27 januari 2008

Knoflookgamba's

Gambas al ajilo con limon y perejil

Benodigdheden:
60 ongekookte gamba's, ontdooid indien diepgevroren, 150ml olijfolie, 6 tenen knoflook in dunne plakjes, 3 gedroogde scherpe rode pepers, 6 el vers geperst citroensap, 6 el fijngesneden verse peterselie en stokbrood.

Pel de gamba's en verwijder het donkere darmkanaal, haal de kop eraf en laat de staart zitten. Dep de garnalen droog. Verhit de olie in een grote diepe braadpan. Voeg de knoflook en rode pepers toe en roer tot het begint te bruisen. Voeg gamba's toe en bak deze tot ze roze kleuren en omkrullen. Schep de gamba's in warme aardewerken schaaltjes. Besprenkel ieder schaaltje met citroensap en peterselie. Serveer direct met stokbrood om in de olie te dopen.

Geen opmerkingen: