zondag 6 januari 2008

Shoarmaschotel met zuurkool

Benodigdheden:
1 zakje zuurkool, 2 uien gesnipperd, 300 gr. winterpeen in stukjes, 400 gr. kipfilet in stukjes, 2 el olijfolie, shoarmakruiden, 700 gr. aardappelen geschild, 1-2 dl magere of halfvolle melk, 2 el paneermeel, 1 el olijfolie.

Meng kip met shoarma kruiden. Knijp vocht uit de zuurkool. Leg zuurkool bovenop aardappelen in pan met ruim water en kook aardappelen gaar. Verhit olie in de wok en bak wortelen 5 min. daarna de uien erbij en nog even kort op hoog vuur dan de kip erbij 5 min. op hoog vuur (blijven wokken). Breng op smaak met zout en schep in de ovenschaal. Spreid zuurkool hierover uit. Giet aardappelen als ze gaar zijn af en maak er met de melk puree van (stampen of met mixer). Verdeel puree over de zuurkool. Strooi paneermeel over puree en druppel 1 el olijfolie erover. Zet onder grill zodat puree een mooi korstje krijgt.
Tip: Zelf groente snijden is iets meer werk, maar wel goedkoper en gezonder dan voor gesneden groente.

Bereiding 35 minuten, 380 kcal.

Geen opmerkingen: